Met 20 restaurants en meer dan 100 gerechten op de menukaart, is MM Culinair op 2 en 3 september het grootste openluchtrestaurant van Drenthe. Een gratis toegankelijk proeffestijn, waar de beste restaurants van Emmen en omstreken zich aan het publiek presenteren. Op het Marktplein, in het hart van het centrum van Emmen.

Eten
Bezoekers kunnen zich verheugen op bijzondere gerechten. Wat te denken bijvoorbeeld van gepekeld, gekonfijt en daarna gebrand buikspek met zoetzure beukenzwammetjes, parels van komkommer en Vene Cress. En daarna de Coquille St. Jacques “ceviche” met truffel, of de speciale MM Culinair culi Burger 2.0 met Hollands weiderund, mosterd bbq mayonaise, uien, spek, compote, cheddar en bacon. Of misschien toch liever Tataki van tonijn met soja parels, soja mayonaise en haricots verts? Of de kipdijburger op desembrood met verse tomatensalsa en pittige whiskeysaus. Ook de cheesecake van citroen met Hollandse bramen, crème van witte chocolade en roomijs van basilicum is natuurlijk een aanrader! Het wordt, voor het tweede jaar op rij, smullen het eerste weekend van september in Emmen.

Overige bezigheden
Uit de speakers klinkt al even zo lekkere en relaxte achtergrondmuziek, en zaterdagavond verrast de organisatie bezoekers nog met een swingende live band. Voor de kleintjes is er ook van alles te beleven. Zo zijn er dit jaar ook weer poffertjes en ijs verkrijgbaar en Kinderopvang BSO Kwebbel doet er alles aan om de kleine bezoekertjes nét zoveel plezier te bezorgen als hun ouders, met leuke spel- en knutsel activiteiten.

Informatie
Data en tijden: zaterdag 2 september 15.00 uur – 00.00 uur (restaurants serveren tot circa 22.00 uur) en zondag 3 september 14.00 uur – 21.00 uur
Kosten: Entree is gratis. Tijdens MM Culinair kun je betalen met muntjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s op het terrein. Muntjes kosten €2,00 per stuk en zijn contant of met pin te betalen.
Locatie: Emmen, Marktplein. Emmen is goed bereikbaar vanaf de A37, de N34, en de rondweg N391. Er zijn veel parkeergelegenheden aan alle kanten van het centrum. De grootste en dichtstbijzijnde parkeerplaatsen voor MM Culinair zijn Willinkplein en Westerstraat. Vanuit hier wandel je binnen 2 minuten naar het terrein van MM Culinair.

Voor meer informatie kan je kijken op de Facebookpagina of de website.
Dit artikel afdrukken