Mail van slager en boer Sjek Floor. Hij doneert twee van zijn Spaanse biggen - ja die van die zwarte pootjes - aan een moestuinproject in Nijmegen. Een en ander naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander over moestuinen.

Bij zijn donatie verwijst hij naar foodlog.nl omdat we hier steeds wijzen op het varken als onze prachtige recycle-vriend. Kennelijk hebben we een reputatie hoog te houden.

Een moestuin levert veel overschot en veilig afval waar het varken dol op is. En toen viel het idee natuurlijk meteen op z'n plek: waarom zoeken moestuiniers niet naar een varken om hun vuil hoogwaardig te verwerken tot vlees in plaats van compost?

Sjek biedt aan het varken na bewezen diensten en een gelukkig leven met een ontspannen vervoermiddel op te komen halen en slachten.
Ik dacht meteen aan ruimte voor andere bijzondere rassen en een samenwerking tussen die laatste echte slagers door het land en dito boeren met bijzondere varkens.

Interesse? Dan moet er een club - het Moesvarken? - worden gemaakt en een veterinair worden aangesteld die zorgt dat alles pico bello wordt verzorgd. Er kan natuurlijk niet zomaar een beetje worden aangeklooid.
Dit artikel afdrukken