Het sfeervolle uitgaansgebied de Oude Haven transformeert op 12 september tot een pittoreske vissershaven voor het culinaire zomerevenement ‘Mosselen in de Oude Haven’.

Vissersdorp
Bezoekers wanen zich in een authentiek Hollands vissersdorp, waar men geniet van de Zeeuwse delicatesse. Op verschillende locaties in de haven zijn mosselen te proeven die op verschillende wijzen zijn bereid. Denk hierbij aan de traditionele Hollandse mosselen, mediterrane Spaanse mosselen of pittige Thaise mosselen. Bijpassende wijnen en muziek van een traditioneel Shantykoor maken het evenement compleet.

Mosselhaven
Met de langsvarende bootjes en de uitgestrekte terrassen langs de kade is de Oude Haven dé plek om samen met vrienden en familie te genieten van ‘Mosselen in de Oude Haven’. Het zomerse evenement bestaat uit een sfeervolle markt waar bezoekers genieten van lekkernijen uit de zee. De Oude Haven heeft een rijke mosselgeschiedenis: de eerste steiger werd al in 1351 aangelegd. De Oude Haven werd een belangrijke losplaats voor mosselen. Mosselen werden vervoerd over de ‘Mosseltrap’. Een kleine en unieke verbinding tussen de haven en stad. Op zaterdag 12 september wordt deze trap wederom in gebruik genomen.

Informatie
Vanaf 14:00 uur kun je ronddwalen en mosselen proeven op de markt. Het evenement is gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de Oude Haven van Rotterdam op de website of Facebook.

Fotocredits: Today’s Specials
Dit artikel afdrukken