Een aanbieder van Surimi prijst zijn producten aan als MSC-vrij. Hij spelt MSC als MSG maar dat zij hem vergeven.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Herinner me een vergelijkbaar grapje: ik las jaren terug een te-koop-advertentietje voor een huis dat het werd aangeprezen door zijn ligging in een "kndvr brt". Kindvrije buurt, dacht ik, geweldig, dat ze dat zo aanprijzen!! Totdat ik de term daarna steeds vaker tegen kwam en begon te vermoeden dat het toch niet kindvrij betekende. ;)
Ik blijf erbij dat het een grapje was. :-)
Best een leuk grapje ook.
Verder snap ik al dat gezeur over msg niet zo goed. Ja, okay, ooit dachten we dat het kankerverwekkend was en verantwoordelijk voor nog veel meer naars. Maar dat hebben ze volgens mij nooit in gedegen onderzoek aan kunnen tonen. Integendeel, want er is dus ondertussen best wat onderzoek naar gedaan. Niks aan de hand met msg.
Maar de slechte naam blijft. En nu zie ik om de haverklap op veel aziatische producten de term MSG-free staan. En als je dan de kleine lettertjes leest stoppen ze er vaak allerlei onbekende "msg-vervangers" in die nog omstredener zijn en waar waarschijnlijk veel minder uitgebreid onderzoek naar is gedaan! Of nou ja, dat veronderstel ik. Omdat ik geen zin heb om elke additief echt helemaal na te pluizen, vooral omdat de informatie daarover vaak van van die fanaten komt die uberhaupt niks met E ervoor willen eten.
Ik begin door die hele hetze eigenlijk steeds meer pro-msg te worden. "Bouillonpoeder zonder msg? Mot ik niet!"
Wouter, de dithyrambische bijdragen over Vietnam in Visaktua zijn van de hand van een kleurrijk figuur, Herby Neubacher. Deze theoloog uit Hamburg zat eerst in de muziekindustrie en werd later journalist bij Fisch Magazine. Toen berichtte hij ook over de Duitse industrie in Visaktua. Enkele jaren geleden heeft hij de ware liefde gevonden in Vietnam en bestookt het Belgische blad vandaar uit met paginalange bijdragen over de plaatselijke industrie. Je moet hem eens ontmoeten (op de Seafood in Brussel of zo) hij is op zijn zachtst gezegd 'begeesterd' door zijn onderwerp.
Je ziet het in Duitsland overigens wel steeds meer: producten die worden aangeprezen dat ze zijn bereid zonder smaakversterkers. Soepen, hartige bijna-klaar-maaltijden en meer van dat soort. Op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, mits er niet meer zout wordt gebruikt, ter vervanging.
Zo viel mij ook op, dat Knorr bouillonblokjes geen e621 (= MSG ) bevat, en Honig wel.