In het hoofdstuk Tips, feiten & meer komt een groot aantal onderwerpen langs. Of het gaat over etiketten, gezondheid, druivenrassen of de gebieden waar ze groeien, de formule van het boekje dwingt alle informatie steeds op 1, 2 of 3 korte pagina's. Dat heeft beperkingen en kan leiden tot oppervlakkigheid. Een al iets gevorderde wijnlezer komt met dit boekje niet aan zijn trekken. Voor degene die net wat meer 'wijnwoorden' wil opdoen is het een aardig bladerboekje. In het hoofdstuk Proefnotities wordt op dezelfde beknopte wijze een snelcursus proeven beschreven, waarbij vooral de op Peter Klosse's smaakstijlen gebaseerde visualisaties van de smaak van verschillende druivenrassen behulpzaam kunnen zijn. Daarna is het tijd voor je eigen werk: het maken van daadwerkelijke proefnotities. Vooraan in het boekje is er ruimte om eigen lijstjes te maken van je wijnvoorraad, wijnen om cadeau te doen, wijnwinkels, wijnsites etc, kortom je favorites. Zelfs websites mag je ouderwets met de pen noteren

Alles bij elkaar zie ik een leuk boekje met een beperkte praktische toepasbaarheid. Ik moet nog zien wie er serieus zijn huiswerk mee gaat doen, of wie voortaan in restaurants of bij vrienden z'n rode boekje uit de tas trekt om notities te maken. Neemt niet weg dat het leuk idee is voor een cadeautje.

Belmondo Books
ISBN 978-9469-29021-3
€ 12,50

my_favorite_wines
Dit artikel afdrukken