Tijdens het Nationaal Obesitas Symposium wordt de ziekte obesitas in de volle breedte besproken. Van het beleid en de wet- en regelgeving tot aan de voeding, de medicatie en de chirurgie die er bij komen kijken.

Obesitas is hét onderwerp voor een maatschappelijke discussie. Het is namelijk een aandoening met vele oorzaken en beïnvloedbare factoren zoals voeding en beweging. Tijdens het symposium komen onder meer thema’s als preventie en de rol van de voedingsindustrie aan de orde om tot een effectieve aanpak te komen.

Programma
De dag begint met een lezing van hoogleraar Obesitas en Stress Liesbeth van Rossum over hoe obesitas effectief aangepakt kan worden. Vervolgens is voedingsdeskundige Anne-Marie Ernst-Stegeman aan de beurt om de wetenschappelijk onderbouwde basisuitgangspunten van voeding toe te lichten. Na een korte pauze volgt Mai Chin A Paw, hoogleraar Jeugd en Gezondheid. Zij heeft het over obesitaspreventie bij jongeren in achterstandswijken.
Jeroen Molinger, klinisch medisch inspanningsfysioloog, is er om de recente nieuwe inzichten over bewegingsinterventies kort samen te vatten. Na de lunchpauze is er een tafelgesprek met onder meer bekende obesitasexperts zoals Jaap Seidell, Inez van den Anker en Martine Olijslagers-Kuip.
Het Nationaal Obesitas Symposium sluit af met lezingen van Anita Jansen over de psychologie van obesitas, Ulas Biter over obesitaschirurgie en Aart Jan van der Lelij over suiker, obesitas en kanker.

Doelgroep
Het symposium is bedoeld voor alle zorgprofessionals die zich bezighouden met obesitaspatiënten. Denk hierbij aan medisch specialisten, diëtisten, zorgverzekeraars en niet te vergeten, beleidsmakers. De prijzen voor deelname aan dit symposium verschillen per zorgsector. Inschrijven kan via dit formulier.

Informatie
Datum: 8 maart 2018
Tijd: 09:15 - 17:00uur
Adres: Rotterdam, Theater LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier), 3072 MD Rotterdam
Prijzen: Tarief A (medisch): €235,00, Tarief B (bedrijfsleven/overheid): €235,00, Tarief C (paramedisch/verpleegkundig): €185,00
Aanmelden: via het inschrijfformulier op de website.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie over het programma en de sprekers.
Dit artikel afdrukken