Tijdens het Nationale Voedingscongres komen bezoekers alles te weten over voeding in de medische branche. Verschillende sprekers vertellen over onder meer vitamine B12, parenterale voeding (het toedienen van voedingsstoffen via een infuus) en voeding bij topsport.

Programma
Het programma begint met een plenaire sessie, waarin Arthur van Zanten vertelt over optimale timing van eiwit en calorieën bij IC-patiënten. Vervolgens heeft Ingrid Gisbertz het over de tevredenheid van patiënten over de energie en eiwitten die zij binnenkrijgen via ziekenhuisvoedsel. Ilse Vanhorebeek stelt daarna parenterale voeding bij kinderen aan de orde. Verder vertelt Dorian Dijxhoorn over hoe vleesmaaltijden in het ziekenhuis ervoor zorgen dat patiënten meer eiwitten en energie binnenkrijgen. Mireille Serlie sluit de plenaire sessie af met een presentatie over de mythen en feiten over vitamine B12.

Tijdens de eerste serie parallelsessies komen tien onderwerpen aan de orde. Saskia Riemslag spreekt over patiënten die op een levertransplantatie wachten, Suzanne Leij over het huidige nutritional assessment platform. Kiran Koelfat vertelt over het FGF19-hormoon, waarna Marc Besselink het heeft over voeding bij pancreatitis. Judith Beurskens Meijerink en Yannick Wouters vertellen over de kwaliteit van leven bij mensen die thuis parenterale voeding toegediend krijgen en de preventie van infecties door katheters. Van Erik te Veldhuis krijgen bezoekers informatie over het belang van voeding bij topsport. De parallelle sessie eindigt met presentaties van Viviënne Huppertz over het verband tussen ondervoeding en orale gezondheid in Nederlandse verpleeghuizen en van Luc van Loon over eiwitten en het herstelproces van spieren.

Tijdens de tweede serie parallelsessies vertellen Imre Kouw, Annemie Schols en Sander Kersten over respectievelijk eiwit en frailty (kwetsbaarheid van ouderen), voeding bij COPD en plantaardige eiwitten.

Informatie
Datum: 18 mei
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
Prijzen: €65 (studenten, co-assistenten), €145 (arts-assistenten, diëtisten, voedingsverpleegkundigen, nurse practitioners, verpleegkundige specialisten, physician assistents en onderzoekers), €195 (medisch specialisten, huisartsen)
Inschrijven: via de website.
Dit artikel afdrukken