Dit nieuws van Nestle stuurde Rinie me door. Ik moest erom schateren. Het kostte het bedrijf maar liefst 4 jaar om Naturnes te ontwikkelen. Een nieuw en eindelijk gezond product voor babies. Voorheen gaven we ze kennelijk iets fouts. Ik hoop dat we binnenkort niet lezen dat dit ook fout was.
Vesta je 'm, Naturnes? Neetjoerness: natuurlijkheid!
Ik heb de potjes en ingrediëntendeclaraties nog niet gezien, laat staan geproefd, maar ... dat je daar 4 jaar over doet!
Dit artikel afdrukken
Vesta je 'm, Naturnes? Neetjoerness: natuurlijkheid!
Ik heb de potjes en ingrediëntendeclaraties nog niet gezien, laat staan geproefd, maar ... dat je daar 4 jaar over doet!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een nog grotere markt zijn de bejaarden die afhankelijk zijn van Tafeltje Dekje. Want daar zijn er meer van dan baby's en ze zijn langer afhankelijk van (voor)bereid eten.
Mijn moeder is 91 en woont zelfstandig. Mijn zussen en ik koken regelmatig wat meer en vriezen in zodat ze monkey proof kan magnetronnen. Dit veroorzaakt tal van reacties bij haar vriendinnen en lotgenoten met de kwaliteit van het centraal gekookt eten als onderwerp. Steeds meer partijen richten zich op deze markt en de kwaliteit wordt druk besproken. Ook als ik hun hoor dan hebben de supermarkten het nog steeds niet gesnapt met hun meeneemmaaltijden. Zo zijn bijvoorbeeld de porties vaak te groot. Vaak zitten ze te watertanden over Hutspot met Hache of verse boontjes met een echte gehaktbal. Hebben meer mensen deze ervaring met de Grijze Horde..??
Ik ken een kok die eens een hele rij van die potjes heeft geproefd toen zijn dochter die niet wilde. Hij vond ze allemaal hetzelfde smaken en niet lekker. Omdat hij wat met eten heeft, vond hij de smaak van die potjes niet zo'n goede smaakopvoeding voor zijn kind. Voortaan maakte hij ze zelf. Omdat hij op de onmogelijkste tijden werkt, maakte hij een paar keer in de week wat potjes waar z'n vrouw dan een tijdje mee vooruit kon. Puur eten, puur geconserveerd en afwisseling zodat het kuind aan veel smaken went en straks een grote bron van genot heeft aan alles wat er aan eetbaars is.
De uitvinding kostte een week. Doe je dat op industriële schaal dan sta je maar voor één uitdaging: hoe conserveer je het? Cq. maak de bewaartermijn korter en optimaliseer de conservering daarop.
Een soortgelijk verhaal kwam hier pas nog langs, incl. verwijzing naar de film die er al eens over gemaakt was.
Geen toegevoegde suiker en zout is best knap. Benieuwd hoe ze dat hebben opgelost. Suikerrietextract? Miracle fruit?
4 jaar R&D in een miljardenmarkt is overigens niet al te veel toch? En ze moeten wel opboksen tegen Olvarit à la carte e.d. En de doe-het-zelf fruitprakjes die hier steeds langskomen. Heeft Jonnie Boer overigens al een babylijn bij AH?