Wat is het belang van korte voedselketens? Hoe krijgt de rechtstreekse verkoop tussen boer en consument vorm? En welke kansen biedt dit voor akkerbouwers? Dit alles kom je te weten tijdens de excursie van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. De excursie is voor akkerbouwers die geïnteresseerd zijn in directe afzet van hun producten en consumenten die liever direct bij de producent kopen dan bij de supermarkt.

Programma
De dag start met een bezoek aan de Markthal in Rotterdam. Daarna ga je naar de Fenix Food Factory. Hier kun je kennis maken met het consumentencollectief Rechtstreex. Dit collectief verzorgt via wijkcoördinatoren en vanuit de Factory rechtstreekse handel met boeren uit de buurt. De reis vervolgt naar de Hoeksche Waard. Daar staat eerst een bezoek aan Alexandershof in Numansdorp op de planning. Alexandershof is een gangbaar akkerbouwbedrijf met een winkel voor hun eigen producten. Hierna delen NAV-leden Joop de Koeijer (Zeeuwse Vlegel) en Martin de Ruiter (sperziebonen-actie 2014) hun ervaringen. De excursie eindigt in Strijen, bij biologische boerderij Landzicht die al vele jaren levert aan consumenten. Hier is er een rondleiding, borrel en discussie. Een bus brengt je de hele dag naar alle locaties en aan het eind weer terug naar Rotterdam.

Ben je geïnteresseerd in deze ontwikkelingen op de Nederlandse markt? Wil je ook weten hoe boer en consument in dialoog onze voedselproductie kunnen inrichten? Woon dan de excursie bij en laat je inspireren!

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op de website van het NAV.
Vooraf aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk en kan t/m 6 juni. Mail naar info@nav.nl onder vermelding van ‘excursie 10 juni’, of bel (0168-329130) op werkdagen tussen 9 en 12 uur. Bij opgave het volgende doorgeven: naam, adres, mailadres, telefoonnummer en of u akkerbouwer of consument bent.
Let op, want vol is vol.

Fotocredits: Nederlandse Akkerbouw Vakbond

Dit artikel afdrukken