Volgens het Productschap Vee en Vlees (PVV) eten Nederlanders gemiddeld 734 dieren tijdens hun leven. Daarmee verwijst het de cijfers die de Vegetariërsbond afgelopen week naar buiten bracht naar de prullenbak. Volgens de Bond eet een Nederlander 522 dieren.
De PVV rekende de cijfers van de Vegetariërsbond na op verzoek van boerenblad Nieuwe Oogst. Volgens het Productschap eten we vier koeien, vijf schapen, vierendertig varkens, zeshonderdnegentig kippen en slechts één kalf. Afgezien van mosselen, oesters, garnalen, kabeljauwen, zalmen en - voor de duurzamen onder ons - meelwormen en sprinkhanen, komt de telling daarmee op 734 dieren. Gemiddeld eten we 6421 kilo vlees. De berekening is gebaseerd op een gemiddelde leeftijd van 75 jaar.
Bron: Nieuwe Oogst, 8/10/2011
Dit artikel afdrukken
Bron: Nieuwe Oogst, 8/10/2011
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gesteld dat beide de statistieken nageplozen hebben met betrekking tot consumptie en de vegetariërsbond en het productschap het aantal kilo's omgezet hebben naar aantallen dieren dan zou het verschil kunnen zitten in de berekening karkasgewicht versus levend gewicht. Waarbij in het karkasgewicht ook nog verschil gemaakt kan worden tussen vleesconsumptie en gebruik van restmateriaal.
Wie doet beter? Jullie maken echt van àlles een competitie.