imageOf we willen of niet...we moeten afvallen!

Veel Nederlanders lopen tijdens de feestdagen overtollige kilo's op, waar ze in januari weer dolgraag vanaf willen. Na de etentjes en feestjes rond kerst en oud en nieuw wil Nederland in totaal 318.470 kilo kwijt. Dat blijkt uit een enquête op msn.nl onder ruim 38.000 respondenten.
Uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de ondervraagden niet tevreden is over zijn of haar gewicht.
Meer gegeten
Bijna de helft (47 procent) heeft tijdens de feestdagen meer gegeten dan eigenlijk de bedoeling was. 16,7 procent wil in 2008 10 kilo kwijt, 16,5 procent 5 kilo en 11 procent van de deelnemers wil meer dan 20 kilo afvallen.

Chips verleiding
Chips eten tijdens het tv-kijken blijkt voor de meesten de grootste verleiding. Ook koekjes, alcoholische dranken en borrelhapjes zijn een grote bedreiging voor afvallers.

Uit de enquête blijkt verder dat bijna de helft van de ondervraagden (41 procent) dagelijks meer dan 30 minuten licht beweegt. Echt sporten doet ruim een derde nooit.

Niet gezond
Ook gezond eten schiet er nogal eens bij in. 41 Procent eet dagelijks een stuk fruit en 17 procent haalt de 200 gram groente per dag. Bijna driekwart van de deelnemers heeft zich voorgenomen in 2008 meer te bewegen.

Het onderzoek is gehouden ter gelegenheid van de actie Frisse Start op msn. Wie in het nieuwe jaar wil afvallen krijgt via msn tips en advies van tv-diëtiste Lenny Versteegden en fitnessgoeroe Carlos Lens.

Antwoorden
In samenwerking met het Voedingscentrum geeft de website antwoord op vragen over calorieën, vitamines en E-nummers.


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken