Staatssecretaris Dijksma is tevreden over de groeiende uitgaven aan duurzaam voedsel van de Nederlanders. In drie jaar zijn deze verdubbeld tot 2,2 miljard euro vorig jaar, meldt NOS. Van alle verkochte voeding was in 2012 5,5 procent duurzaam, ofwel 'gemaakt op bijvoorbeeld biologische of diervriendelijke wijze'.
De Duurzaamheidsmonitor 2012 is hier te downloaden.
Dit artikel afdrukken
De Duurzaamheidsmonitor 2012 is hier te downloaden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik constateer dat er alleen gerekend is aan de omzet in de detailhandel. Niet in Foodservices. Een markt die toch ook goed is voor 17 miljard euro omzet en die zegt toch ook veel te doen aan 'duurzaamheid'.
Bijzonder dat Utz Certified door de NOS wordt uitgelegd als 'duurzame landbouw.'