Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Karin Luiten schrijft een hilarische column over de Gourmand World Cookbook Awards: "U kent ze toch wel, de Oscars van de kookboeken?"
Luiten vervolgt: "Wie ik ook spreek bij kookboekuitgeverijen, iedereen noemt deze verkiezing een wassen neus. En toch sturen ze allemaal in januari blijmoedig persberichten rond als Madrid volgens het altijd-prijsprincipe weer nominaties heeft rondgestrooid. Dit jaar tel ik op de website in totaal 94 categorieën, plus nog eens 28 voor wijnboeken."
De Gourmand World Cookbook Awards blijken in 1995 opgericht te zijn door de Fransman Edouard Cointreau om kookboeken vooruit te helpen. In december verschijnt de lijst met winnaars per land. In januari volgt de internationale shortlist en in mei is dan de mondiale prijsuitreiking in China. Luiten laat Fusina Verloop, organisator van de Nederlandse verkiezing Kookboek van het Jaar, aan het woord: "Ik vind het knap hoe hij zoveel mensen bij elkaar krijgt, wel 57 verschillende nationaliteiten, alleen maar kookboekauteurs en uitgevers. Iedereen loopt er heel blij en trots met z’n boek onder de arm, dat is zó leuk. Die trots, dat mis ik in Nederland, waar we toch wat gewoontjes doen over kookboeken."
Ja, zo begrijp ik het beter :-)
Geweldige Babylonische spraakverwarring... :-)
Ontbijtboek, niet ontbijtkoek.
Nick, is pain d'epice in Frankrijk niet net zoiets als "onze" ontbijtkoek?