Er staat weer een nieuwe NeighbourFood Market op stapel, in een speciale versie. Op 15 februari organiseert mediabedrijf Sien de NeighbourFood Market – Wine edition van 11.00-18.00 uur op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze markt is voor iedereen die van ambachtelijk, goed, gezellig samen eten houdt. Struin langs de foodkramen met bijzondere kazen, oesters, gedroogde worst of andere gerechten om vervolgens een bijpassende wijn te vinden bij de wijnboeren. Gewoon wijnproeven kan natuulijk ook.

Wine Edition: Veertien wijnboeren
De vertrouwde good food verkopers zijn er weer aangevuld met veertien verschillende wijnboeren. Zo heeft Christoph Fisher, producent van Erste en Neue, een missie om de alpenwijnen van de wijnmakers uit Caldaro onder de aandacht te brengen. De familie Cavazza, van Azienda Agricola Cavazza, is aanwezig met hun befaamde cabernet sauvignon van de wijngaarden uit een gebied midden tussen Venetie en Verona. Daarnaast komt Isabella Spagnolo, producent van IRIS Vigneti, voor de liefhebber vertellen over haar alcoholvrije prosecco en hoe het haar lukt om zonder alcohol toch de wijn-achtige smaak te verkrijgen.

De hele dag is er begeleidende muziek met om 15.00 uur een live optreden van Rafael Alves.

Meer informatie over de NeighbourFood Market vindt je op de facebookpagina of de site.

Wanneer: zondag 15 februari
Waar: een van de hallen op het Westergasterrein, Amsterdam
Tijden: van 11.00 tot 18.00uur
Toegang: gratis, het wordt op prijs gesteld als je iets meebrengt voor de voedselbank, zoals een pak pasta, rijst of iets in blik waar je toch niets mee doet. Omdat lekker en goed eten meer is dan alleen consumeren, kun je je eigen bord & bestek meebrengen - afwassen kan ter plaatse.

Fotocredits: NeighbourFood Market
Dit artikel afdrukken