De verhouding ben ik vergeten. Ik doe maar wat. Zo ongeveer 1 deel water op 1 deel azijn. 2 keer het apparaat laten spoelen met dat naar zuur en bederf stinkende goedje en de leidingen van je apparaat waren weer als nieuw. Daarna nog even naspoelen met schoon water.
Vorige week zaterdag riskeerde ik bijna een echtelijke ruzie. Onze Magimix voor de Nespresso moest weer eens ontkalkt worden. Dat vertelde de juffrouw van de Nespresso shop-in-the-shop van de Bijenkorf waar we de kostbare aluminium capsules kopen. De computer houdt precies bij wat je drinkt, dat is het grote voordeel van distributie in eigen hand. Slim bedacht van Nestlé, want mijn vrouw wilde er meteen de doos (28,8 x 19,6 x 2 cm) schoonmaakspul bij die de verkoopster al in haar handen had. Ik niet. We hadden het hier tenslotte over verpakkingsbelasting. "Een kopje schoonmaakazijn en klaar is Kees", probeerde ik.
Geen beginnen aan. Het Nespressomeisje - een jaar of 22 - wist van niks en zei dat dat misschien vroeger wel een huismiddel was geweest, maar dat dit toch ongetwijfeld beter was, want speciaal voor het apparaat ontwikkeld.
Maken foodloglezers hun koffiezet- en espresso-apparaten schoon met mooi verpakt, erotiserend maatwerkspul of met echte schoonmaakazijn?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zet toch gewoon koffie van de moor in de filter. Wat een gedoe. Doet me denken aan dat boerenkoolverhaal van gisteravond op KvW.
Vandaag mijn nespresso ontkalkt. Deze keer gaf dat een vreselijke geur. Na zes keer een reservoir water er door te hebben gespoeld smaakt de koffie nog steeds naar de ontkalker. Daar word je echt vrolijk van. Dit doe ik niet weer. De helpdesk adviseert nog meer spoelen en ze hadden nog nooit klachten gehad. Koop de volgende keer een universele ontkalker. Ook nog veel goedkoper ook. En als het apparaat wel stuk gaat dan maar eens naar een senseo kijken.
Hallo,
Ik kwam hier perongeluk langs..
Ik heb ook een Nespresso machine en behalve de service beviel de koffie wel.
Sinds kort ruikt de koffie minder en is de smaak minder.. (wat zurig). (Decafinato intenso en Arpeggio)
Ik dacht dat er iets met mij aan de hand was en dat mijn smaak wegviel.. Dus even naar de dokter maar gelukkig niets aan de hand (-;
Nu hoor ik van andere bezoekers dat de koffie niet meer is zoals het was..
Ik vraag mij af andere deze ervaringen ook hebben..
Als het niet goed is stap ik over naar een machine waar ik overal de koffie naar eigen keuze kan kopen.
Persoonlijk vind ik Nespresso een arrogant bedrijf dat veel te duur is.
Service vind ik meer dan slecht.
Ik heb dit bericht ook bij Nespresso willen plaatsen maar had mijn klantnummer niet bij de hand. Dan is het dus ook niet mogelijk.. Het is een besloten gemeenschap..
En dat voor een gewoon lekker koppie kofie (-;
Maar waarom zou een goede koffie espresso moeten zijn?
Maak niet de fout om een espressoapparaat te vergelijken met een gewone snelfilter koffiemachine. De techniek is wel even wat anders, het materiaal ook trouwens. De persoon die jullie alles over het voor- en of nadeel van azijn ter ontkalking in espressomachines kan vertellen is zonder twijfel Alfredo Potjes, Expresso goeroe, van Espressissimo in Den Haag. www.espressissimo.nl Bij mijn weten kan het thermoblok in de espressomachine niet tegen azijn.... Er is een ander middel in de handel (vloeibaar van Dubro, dacht ik of van Melitta (groen)of van HG). Geen bijsmaak en zeker veiliger dan azijn...