Het Zwitserse concern doopt de vegetarische burger nu om tot ‘Sensational Burger’. In de VS draagt de vleesvervanger de naam 'Awesome Burger'. Nestlé gaat wel in beroep tegen de uitspraak. Het bedrijf vindt dat de term ‘Incredible’ door iedereen gebruikt moet kunnen worden om een goed product aan te prijzen. Nestlé probeerde eerder zonder succes het merk 'Impossible Burger' ongeldig te verklaren.
Impossible Foods is sinds oktober vorig jaar bezig de Europese markt te betreden. Omdat Impossible Burgers het genetische gemanipuleerde ingrediënt sojaleghemoglobine bevatten en de Europese gmo-regulering streng is, neemt het proces enige tijd in beslag, schrijft Bloomberg. Dat is dan ook de reden dat de vegetarische Whopper die je nu in Europa kunt krijgen, gemaakt wordt door De Vegetarische Slager. De Amerikanen zetten de Zwitsers de voet dwars op een markt waar ze nog niet aanwezig zijn met hun onmogelijke product.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
ik eet ook groente en vlees......
ik ben voor vreed(t)zame co-existentie tussen vlees- en groente-eters. !
Ik ook.
#12 Wouter, ik moest even glimlachen bij je opmerking: "en bijna net zo lekker"...
Smaak is uiterst subjectief.
Dit weekend eindelijk (twee tafels aan elkaar) 2 vrienden uitgenodigd, waarvan 1 geen slakken lust. We serveren ze traditioneel in een huisje; leerde in de Alsace dat je voorzichtig met een klein melkkannetje wat Gewuerztraminer er in kunt gieten (even braiseren) op het einde. Verzacht de smaak van de knoflook op heel delicate wijze.Hij was trots op zichzelf dat tie het lekker vond. Heel zijn leven van gewalgd.
Als er ooit een verbod op vlees (funda’s zijn tot alles in staat..) dan valt die vergelijksfactor 'net zo lekker' weg, en jubelt men met tofu die een week in rodekkoolsap werd geweekt.
Ik vind het een goede zaak, dat mensen die tegen vlees zijn of het gewoon niet lusten.., een alternatief vinden en creëren. Heb zeer grote twijfels bij het oppikken van de trend door de food-multinationals, die er net zo’n rotzooitje van maken zoals ze doen en deden met alle levensmiddelen.
Maar weer: ik ben voor vreed(t)zame co-existentie tussen vlees- en groente-eters. !
#12 kwa grondstof inkoop moest de prijs nu al ver onder dat van vlees kunnen, kosten uitrol formules, marketing en uitbreiding fabrieken is wat de grote kostenposten nu zijn bij de nepvlees jongens.
#12 Ik neem aan dat je nogal wat klandizie in die hoek hebt?