Een vluggertje. Noten. Volgens een verslag van de BBC zouden ze wel eens heel gezond kunnen zijn. Zo gezond, dat je er slanker van wordt zonder op dieet te gaan.

Nou zegt de dokter erbij dat je ze niet gezouten moet eten, want daar schiet je bloedruk van omhoog (volges medisch geschoolden hier, valt dat te bezien - maar vooruit).

Wat we zouden willen weten: moeten we 'rauwe' noten eten, zeg maar 'zelfkrakers', of mogen het ook ongezouten en al gepelde wezen?

En als ze nou gezwaveld zijn (om ze te conserveren)?

Waarom vraagt de journalist nou niet even door? Nu is het net chocolade waar je ook al niks van kunt maken. In cacao zitten goeie stofjes. Alleen vertelt niemand je vertelt dat die eruit worden gehaald omdat we die in chocolade niet zo blieven. Te bitter.Terug naar de noten. Moeten ze 'naturel' wezen? Wat voor noten moeten het vooral zijn? Walnoten, hazelnoten, paranoten, macadamia's? Zijn pinda's ook noten?

We weten nog steeds geen bal. Da's nou journalistiek op niveau. Lekker vlug, De schijn van nieuws, diepte en relevante informatie.
Dit artikel afdrukken