Dr. Frank vindt dat ik komkommer moet eten. Dus koop ik op 19 januari zo'n groene jongen. Eentje die er lekker uitziet, want daar hou ik van. Helaas werd het een tegenvaller. Ik zou de smaak omschrijven als licht zeepsoppig met een vleugje azijn.

De juf van de consumentenservice vertelt me dat C1000 deze komkommer op 9 januari beschikbaar kreeg. Geen wonder. Dat ding zit al tien dagen in de pijplijn. Tel daarbij nog een paar dagen op tussen Spaanse teler en het verdeelcentrum in Nederland. Dat zijn er zomaar een stuk of vijf. Dat overleeft de beste kwaliteitskomkommer niet, of hij nu uit Spanje of Nederland komt.

Moet je nagaan wat er gebeurt als zo'n groene jongen in de koelkast van grootstedelijke tweeverdieners belandt.Op zaterdag doen ze boodschappen. De vrijdag erna doen ze het nog met die komkommer. Dat is dus 5 + 10 + 6 dagen. Drie weken!

Nou weet je het. Voortaan een leesbrilletje mee naar de super en met het nummertje even de consumentenservice bellen. Als we dat nou allemaal gaan doen, zetten ze er straks meteen op wanneer het ding geplukt is.




Dit artikel afdrukken