Een uitstekende stap, als er maar beter en niet alleen-maar-verkoopbaarder voedsel uitrolt.

Het Regio College en het Clusius College starten vanaf komend schooljaar gezamenlijk met de nieuwe mbo-opleiding Food, Health & Innovation. De 4-jarige opleiding (beroepsopleidende leerweg, niveau 4) is bedoeld voor leerlingen met een vmbo- of havodiploma met interesse in voeding, marketing en gezondheid. 'De uitdaging is om nieuwe producten te bedenken, die aansluiten bij wensen van de klant, en uit te zoeken hoe die producten het beste verkocht kunnen worden', meldt het persbericht.
Bedrijfsleven
Om de opleiding aan te laten sluiten bij het bedrijfsleven hebben ruim dertig Zaanse foodbedrijven(verenigd in de stichting Zaanstreek First in Food) meegedacht over het opleidingsprogramma. Deelnemers werken tijdens de opleiding veel in projecten en thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van imago en trends, consumentengedrag, styling en bereidings- en productietechnieken.

Deelnemers werken tijdens de opleiding veel in projecten en thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van imago en trends, consumentengedrag, styling en bereidings- en productietechnieken. Ook bedrijfsbezoeken staan op het programma zodat de deelnemers een goed beeld krijgen van de praktijk.

Ook bedrijfsbezoeken staan op het programma zodat de deelnemers een goed beeld krijgen van de praktijk. De opleiding start in Zaandam terwijl een deel in Alkmaar wordt aangeboden. De deelnemers kunnen zich specialiseren in food & health, food & marketing of food & design.

De opleiding start in Zaandam terwijl een deel in Alkmaar wordt aangeboden. De deelnemers kunnen zich specialiseren in food & health, food & marketing of food & design.

Dit artikel afdrukken