Puur natuur is een blijvende trend. Een groeiende groep consumenten vraagt zich af hoe hun eten bereid is en wil begrijpen wat er op hun bord ligt. Producenten spelen hierop in met kreten als ‘puur’ en ‘zonder kunstmatige toevoegingen’. Toch is het merendeel van de producten die we kopen min of meer bewerkt en komt uit een fabriek. Ons eten wordt in grote hoeveelheden opgekweekt, behandeld, aangepast en kant-en-klaar voorverpakt.

Een mooi voorbeeld is de angst voor E-nummers. Steeds meer fabrikanten verwijderen de E-nummers of benoemen niet het nummer, maar zetten de originele naam van dit additief op het etiket. Is die angst voor bewerkingen en E-nummers terecht? Of wakkert het bestempelen van voeding als ‘puur’ onbewust de angst bij consumenten aan voor additieven of bewerken van voedsel? En zou juist minder bewerken van voedsel niet eerder voedselveiligheidsrisico’s met zich meebrengen?

Is puur een automatische garantie dat je veiliger en gezonder eet? Of zet het de consument op het verkeerde been? Daar willen we het onder bezielende leiding van Rosanne Herzberger tijdens het NVVL mini-symposium op 16 november met professionals uit de voedingswereld over hebben.
Bekijk hier het programma en schrijf je in!

Informatie
Wanneer: Donderdag 16 november 2017 van 14.00 tot 18.00 uur
Kosten: Gratis voor NVVL-leden, voor niet-leden €32,50 (deelname aan het symposium incl. een half jaar NVVL lidmaatschap, prijs ex BTW en €3,95 administratiekosten)
Waar: Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Inschrijven: Via de website
Dit artikel afdrukken