image


Gesnapt? Food gaat niet over Eten, maar Finance wel over Food.

Nyenrode Business Universiteit start een nieuwe opleiding voor managers, bestuurders of ondernemers in de food- en agriketen.

Het gaat om de Executive MBA voor de Food & Finance sector. De opleiding is modulair opgezet en bestaat uit negen modules. "Een module duurt ongeveer een half jaar waarbij er drie keer twee dagen les wordt gegeven. Ook hoort hier natuurlijk nog zelfstudie bij", aldus een woordvoerder.

Door de modulaire opgezet, kunnen deelnemers modules in elke gewenste volgorde volgen. "Zo kan men het zeer goed laten aansluiten bij de eigen beroepspraktijk van het moment. Een ander interessant aspect is dat altijd, indien gewenst, een deelnemer eigen bedrijfsvraagstukken in kan brengen en met een oplossing weer naar buiten komt. Dit kan weer enorm schelen in de kosten van externe adviseurs en de kennis blijft binnen het bedrijf." Mensen die niet alle modules willen volgen, kunnen de opleiding ook doen, maar ontvangen dan geen MBA-diploma.
"Nyenrode heeft de opleiding ontwikkeld, omdat er in Europa en de rest van de wereld nog geen opleiding bestaat waar de manager of ondernemer uit de agri-sector terecht kan, wanneer hij verderop wil komen." Ook voor de publieke sector, gericht op mensen van de overheid heeft Nyenrode zo’n studie opgezet. Gedurende de opleiding krijgen de deelnemers colleges van aansprekende gastsprekers uit de sector, zoals Doeke Faber van de verenigde Bloemenveilingen Nederland en Cees Veerman.

De opleidingen starten in januari en in september. De kosten zijn vijfduizend euro per module. De opleiding is ontstaan door samenwerking met de universiteit van Tilburg en de Vrije Universiteit van Amsterdam. De Executive MBA beschikt over de allerhoogste accreditaties, zo is hij Nationaal, Europees (Equis) en Internationaal (AMBA) geaccrediteerd en erkend.


Bron: Weekblad Groenten & Fruit mrt dank aan NVP
Dit artikel afdrukken