Ik deel z'n mening en drink er maar gewoon wat minder van. Wat moet je ook met meer dan 2 koppen cafeïne per dag?
Maar nou heel wat anders. Afgelopen zaterdag bij De Bijenkorf. In crisistijd stonden de rijen te wachten voor de Nespresso-balie. De man en vrouw voor me hadden een vraag. Hun Nespresso was niet zo heet meer als vroeger, dachten ze. Het meisje achter de balie was duidelijk goed opgeleid door de Nespresso-organisatie. "Heeft u het apparaat wel altijd aanstaan?" Meneer verbeet zich, maar even later kwam het eruit. "Het is 2009, we moeten zuinig zijn met energie. Dat is toch idioot." Het meisjes hield haar glimlach keurig in de plooi. "Nee meneer, het verwarmingselement kan het minder gaan doen als u het apparaat meerdere malen in- en uitschakelt." Meneer werd boos. Het meisje bleef kalm maar werd heel beslist. "Meneer, dat is de oplossing. Als u die niet wilt, kan ik u verder niet helpen." Meneer was heel zichtbaar ontstemd. Tevreden ook. Over zijn
Zo'n cupje kost 30 cent. Drink je er, zoals meneer, met mevrouw een stuk of 8 per dag, dan zit je op
€ 2,40. € 876 euro per jaar voor 3 kopjes koffie per persoon per dag. In een restaurant is het veel duurder en slechter. Wat maakt dan nog niet eens een tientje extra stroom uit?
Maar meneer's vraag is terecht: is het ook duurzaam? Elektra is tenslotte wat anders dan alleen maar geld.
Zou hij wel bedenken hoe idioot zonde het is om al dat aluminium van die cupjes zomaar in de vuilnisbak te flikkeren?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Touché
Heeft iemand al eens berekend wat de milieu belasting is van deze vorm van koffie zetten. Ik vind het belachelijk de hoeveelheid verpakkingsmateriaal (met name het aluminium) die we verbrassen en in het milieu achterlaten; als ik goed reken 8 cupjes x 360 dagen = 2.880 niet te composteren aluminium cupjes per jaar. Daarnaast is het distribueren van die rommel ook nog eens heel erg milieu belastend, gelijk het vervoeren van piepschuim met een vliegtuig. Verder begrijp ik niet dat mensen bereid zijn om 45 euro per kilo koffie te betalen, terwijl de kostprijs hooguit 4 euro en vijftig cent bedraagt. Kortom ik vind dat als je duurzaam genoemd wil worden, je zelf thuis koffie moet zetten met vers gemalen bonen. Is nog leuker ook.
Jammer om voor een lekker kwaliteitsproduct toch weer naar de kosten te gaan vragen. Typisch NL ?! Kwaliteitsproducten mogen best iets duurder zijn wat mij betreft. Om maar met twee sales opmerkingen af te sluiten:
- "alles wat je aandacht geeft groeit" (dus geef je kosten aandacht dan gaan blijven we praten over de kosten)
- "het gaat niet om wat het kost maar wat het oplevert" (gewoon lekkere koffie).
PS deze uitspraken zijn niet alleen relevant voor Nespresso cupjes; maar voor het meeste voedsel.
Een cupje kost 31 cent.Keer zoveel,maakt per jaar een X-bedrag.Handig is te berekenen hoeveel je kwijt was aan de vorige koffie +filters.Dat dan wel even van het ander bedrag aftrekken.Is cupje geen 31cent meer.
Ook mee berekenen al die koffie die je door de gootsteen gooit,wat niet opgedronken werd.
Arend, dan ben je een man naar m'n hart. Hier in huis komen alleen ristretto's binnen. Nou ja, soms met een tubetje volluto's als bijlading.
Nick jij hebt de perfecte koffie en woont er gunstig voor. Maar wat moet een arme consument? Ik hoor het je natuurlijk al zeggen: dat hangt ervan af hoeveel moeite je wilt doen en de waarde die je hecht aan goeie koffie.