Wie gebruikt het ook of weet wat het is?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Deze houten oesterhouders zijn overigens nog volop verkrijgbaar (alhoewel ik nog nooit iemand zo'n daadwerkelijk heb zien gebruiken)o.a. van Laguiole. Maar inderdaad een gewone theedoek werkt veel makkelijker.
Hout in de bakkerij is een moeilijk verhaal. Wij hebben alle messen met houten heften weg moeten doen als ook de houten pollepels en moeten vervangen door kunststof. Ook werkbanken met een houten blad moesten allemaal afgedekt worden met een omsluitend RVS blad, dus ook de zijkanten. De houten steel van een schieter bij de oven willen ze dan nog wel door de vingers zien. Je mag het soms nog wel gebruiken maar doordat de bakkerij vaak ook met vaatwassers werkt blijkt het in praktijk niet goed te doen.
@Fons: het juiste antwoord staat hierboven toch al?
Over hout in de keuken en verboden: foodlog.nl over de houten snijplank
Ik heb zelf in Frankrijk op een rommelmarkt voor € 5,00 een oesterhandschoen gekocht.
Als je oester in eenkoekepan een heel klein beetje verwarmt ontspant de oester ook zijn sluitspier.
Dit is de ideale manier als de oesters nog gaat bewerken bijv. in de oven.