Dit oude apparaat heeft ze in haar keuken. Denk aan een diameter van ca. 25 cm. Het is nog steeds zeer geschikt voor de liefhebbers van ultra vers.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Monique, de Schotse whiskydistilleerderij was waarschijnlijk The Edradour, de kleinste van Schotland met twee personeelsleden.
@Guillaume dank voor de tip, kom er (knokke) zelf niet zo vaak maar een koffie-vriend van me wel dus die zal ik er eens langs sturen ;)
Branden was ooit een droom van me (destijds molen en machine thuis) maar ben via de nEspresso uiteindelijk bij een vol-automaat gekomen (delonghi ook).
Als ik weer wat meer tijd heb voor deze hobby komt er zeker een brander, voor de espresso maar zeker ook voor de mokka en de filterkoffie. Filterkoffie is sinds de senseo uit de gratie geraakt helaas terwijl de kwaliteit vaak makkelijker en beter is dan wat je uit een gemiddeld niet schoongemaakt horeca apparaat krijgt (de smaak van Jute, wat vaak ook deels aan de te oude bonen ligt).
Kaffébuzze: Koffiedrinken zoals men een eeuw geleden deed. Zie
http://de-cooman.be/joomla/images/evolutie/koffiezetten.jpg
Mijn schoonvader had het vaak over de zak groene (ongebrande) koffie die zijn moeder bewaarde tijdens de tweede oorlog. Elke dag brandde zij daarin haar portie 'troost' op de Leuvense stoof. Ik vermoed dat de uitdrukking 'bakje troost' uit die tijd dateert?
De laatste opmerking van Lomme is ook de mijne. waarom moet iedereen dezelfde koffie drinken op dezelfde manier? Geef mij maar de oude kaffébuzze
Holland is een typisch koffie- en thee-land. Behoorde tot de kwalitatieve top in Europa, maar is die positie helaas kwijtgeraakt. Een goede bak koffie in de horeca is een absolute zeldzaamheid. De eerste beste Franse en Italiaanse krantenwinkel schenkt beter. Heeft misschien met het verlies van Indonesie te maken...
In de 50er jaren gingen we op vakantie in Duitsland, nog volop in het Wirtschafswunder verwikkeld, en bood mijn moeder (vlaamse met handelsgeest) in hotels/pensions bij ontvangst van de rekening de eigenaar de volgende keus: Hollandse koffie of Duitse marken. De Hollandse koffie was toen nog een begrip, en de keus niet moeilijk. In de nieuwe Bundesrepublik was vrijwel geen fatsoenlijke koffie te koop…
Niettegenstaande het feit dat Hollanders zulke koffiedrinkers zijn, verwondert het me, dat de cultuur van het zelf branden en melangeren vrijwel verloren is gegaan. In Vlaanderen en het Brusselse (in Wallonië weet ik het niet) zijn nog talloze koffiebranderijtjes te vinden. Knokke, nogal favoriet bij de Hollanders, heeft een heel goede, kleine aan de grote weg van Westkapelle (niet dat op Walcheren, maar ten zuiden van Sluis) naar Knokke. En passant krijg je er les over koffie, en stelt hij een melange voor je samen. De prijzen zijn hoger dan van Douwe in de super en variëren van 4 tot 8 euro per 500 gram. Maar dan gaat er ook een wereld voor je open.
Goed opletten, want je bent er zo voorbij:
Dumolyn Koffiebranderij
Natiënlaan 245
8300 Knokke (Knokke-Heist)
050 62 77 03
Gewoon het adres in Maps van Google invoeren
Het blijft bizar hoe meer dan een miljoen mensen in het koffiepadje van Senseo (Douwe Philips) stonken. Koffie-fascisme, waarbij de koffiedrinkers in rotten van 100 met tienduizenden tegelijk uniform met exact hetzelfde koffie-pad door koffieland marcheren...