Het lepeltje is voor de thee, niet voor de soep.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dit is inderdaad een Tourneermes. Maar het originele gebruik is dus niet gewoon nog een vorm schil-/officemesje, maar het tourneren; het in gelijke ovaligige stukjes snijden van groenten als wortel en aardappel: http://www.letscookit.tv/nl/video/leer-een-aardappel-tourneren-een-video-van-letscookit-tv
Voordelen zijn leuke presentatie en gelijktijdig gaar. Ik heb het wel eens geprobeerd na het ontdekken in een snijtechniekenboek. Vergt wat oefening, hoop afval.
En dit prachtige versieren wordt op de zelfde site ook tourneren genoemd: http://www.letscookit.tv/video/tourneren-van-champignons-een-video-van-lets-cook-it
Tromp, dat klopt. In het Nederlands en Duits heet het een tourneermes, resp. Tourniermesser. Als je er op googeld kom je vele exemplaren tegen, waaronder veel eenvoudiger.
Voor de prijs van een Wuesthofmes, kun je je zelfs een klassiek setje Windmolenmesjes met zo'n geweldig gerond schillertje kopen.
Je hebt gelijk.
Een snoeimes is groter.
Ik heb eens bij Wuesthof gekeken en zij noemen het een Tourneermes met een lemmet van 7 cm.
Ik ga zo'n ding maar eens kopen.
mooi klein mesje wat je voor alles, zoals jij zegt, met de hand kan gebruiken.
Bedankt voor de tip.
Messen moeten je 'liggen'. Het hangt van mijn humeur en van de dag af. maar dit is wel een mesje dat ik zou gebruiken.
Tromp: De snoeimessen die ik gezien heb, zijn groter en krommer.
"Van die dingen die je in je hand doet en niet op een snijplank." Mooie omschrijving.
Het heet officieel en dus in het Engels een 'pealing knife', een ontvel-mesje dus. Ook het ontvellen van perziken gaat er wonderwel mee. Veel beter dan met een recht 'aardappelschilmesje'.