Voedsel moet veilig zijn, daar is iedereen het over eens. Daarnaast zie je de laatste jaren ook een toenemende vraag naar voedsel dat 'authentiek' is. Soms is het niet duidelijk wat dat precies inhoudt. Paardenvlees dat in Europa voor rundvlees moet doorgaan of met melamine verontreinigde melk uit China is dat in ieder geval niet. En waarom vinden producenten het belangrijk om aan te tonen dat hun voedsel ‘echt’ is?

Op 12 maart hoopt het AOAC Low Lands tijdens het AOAC Low Lands symposium 2015 op bovenstaande vragen een antwoord te geven en hiermee de discussie omtrent authentiek voedsel een stap verder te brengen. Daarnaast gaan ze in op de (chemische) analyse technieken die hierbij worden ingezet.

Programma
Tijdens de dag komt een tiental sprekers aan het woord over de verschillende aspecten die belangrijk zijn in de analyse van authentiek voedsel, de wet- en regelgeving en het handhaven ervan. Zo vertelt Saskia van Ruth, werkzaam voor Rikilt (een onafhankelijk voedingsonderzoekinstituut van Wageningen UR), over de opmaat naar authenticiteit - unieke kenmerken en oprechtheid. Harry van den Dungen, medewerker van Meron (wijninformatie- en onderzoeksinstituut), spreekt over de transparantie binnen de wijnketen, van de druif tot de fles. Katrien Renders, werkzaam bij Test-Aankoop (consumentenorganisatie in België), pleit voor eerlijke en transparantie etiketten voor de consument. En Chris van Steenkiste, van Europol, sluit de dag af met een lezing over hun gevecht tegen voedselfraude.

Het volledige programma en het inschrijfformulier vind je in de folder.

Locatie: Novotel Breda, Dr Batenburglaan 74, 4837 BR BREDA
Datum: 12 maart 2015
Entreeprijs: € 200,00 bij inschrijving en betaling voor 1 maart (€250,00 na 1 maart), €100,00 voor studenten bij inschrijving en betaling voor 1 maart

Fotocredits: AOAC
Dit artikel afdrukken