![image](/images/uploads/unox.jpg)
Het zogeheten E-nummer 621 was de onnatuurlijke smaakversterker die lange tijd niet te vervangen was, maar door nieuwe technologie is dat volgens Unox-productontwikkelaar Gijs van der Zwaan nu wel het geval. Na de rookworst worden de kunstmatige- geur en smaakstoffen ook uit producten als soepen, knakworstjes en stampotten gehaald.
Nu Unox aan een nieuw winterseizoen staat, waarin de rookworst de traditionele begeleider van allerlei stampotten is, begint het bedrijf ook met een nieuwe campagne onder de naam 'Eerlijk is heerlijk'. Hiermee speelt het in op de consumentenbehoefte naar natuurlijk en bewust eten.
De 23 miljoen Gelderse rookworsten die jaarlijks in Oss, Noord-Brabant worden gemaakt, zullen overigens nog steeds niet in Gelderland worden gemaakt, noch worden gerookt.
Bron: nu.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wel even reëel zijn. Dit soort worsten gaan een langdurig circuit in. Als het verse worst betrof, zou de originele smaak sowieso aangetast worden. Al na een week. Met nep- kunst- en vliegwerk probeert men een product 'worst' aan te bieden, die de originele smaak benadert, en je al dan niet luchtdicht verpakt een distributiecircuit van maanden (jaar ?) in kun duwen.
Men kiest nu voor natuurlijke smaakvervuilers ipv van artificiële...
Wie geeft nu beter alternatief, direct onder handbereik voor 16.000.000 mensen ?
Ik ben ook gewoon consument hoor. Maar eentje die zich niet snel bang laat maken en liever afgaat op betrouwbare bronnen. Heb je die link van Nick nou al eens doorgelezen?
Voor de consument is het goed dat alle gevaren vermeden worden. De meeste reacties op dit topic komen volgens volgens mij uit de "voedselindustrie" of zijn van "kookmeesters", die gaan natuurlijk voor de pros van MSG's. Maar goed, een beetje kok heeft geen smaakversterkers nodig. Het is puur eigenbelang dat het nog steeds een legaal middel is. Eenieder vind producten met smaakversterkers lekkerder, kleine moeite en al je gerechten zijn "lekker"; allicht dat voor de veilige kant ervan wordt gekozen, maar ik ben consument en word niet graag belazerd.Het afwimpelen van de consequenties ervan lijkt me de gemakkelijke weg. Maar goed...blijf het vooral gebruiken, ik niet.
Die link van Nick vind ik echt de moeite waard:
http://junkfoodscience.blogspot.com/2007/03/science-is-so-in convenient-to-food.html
Daar staat het nog eens stap voor stap uitgelegd, hoe het zit. Voor mij veel en veel geloofwaardiger dan zo'n fonteine-site.
Die site waar je nu mee aan komt zetten, fonteine.com doet me wel heeeel erg denken aan deze http://www.dhmo.org/