imageUnox haalt de belangrijkste geur- en smaakstoffen uit de rookworsten. Deze worden vervangen door natuurlijke kruiden- en specerijextracten. Het bedrijf wil de rookworsten daarmee gezonder maken.

Het zogeheten E-nummer 621 was de onnatuurlijke smaakversterker die lange tijd niet te vervangen was, maar door nieuwe technologie is dat volgens Unox-productontwikkelaar Gijs van der Zwaan nu wel het geval. Na de rookworst worden de kunstmatige- geur en smaakstoffen ook uit producten als soepen, knakworstjes en stampotten gehaald.

Nu Unox aan een nieuw winterseizoen staat, waarin de rookworst de traditionele begeleider van allerlei stampotten is, begint het bedrijf ook met een nieuwe campagne onder de naam 'Eerlijk is heerlijk'. Hiermee speelt het in op de consumentenbehoefte naar natuurlijk en bewust eten.


De 23 miljoen Gelderse rookworsten die jaarlijks in Oss, Noord-Brabant worden gemaakt, zullen overigens nog steeds niet in Gelderland worden gemaakt, noch worden gerookt.

Bron: nu.nl
Dit artikel afdrukken