Tijdens de open dag kun je kennismaken met alle aspecten van de biologisch-dynamische kruidenteelt. Maak kennis met de planten, het kweken, oogsten en verwerken tot onder andere theeën, sauzen, kruidenzout en oliën. Verder kun je ronddwalen over het terrein van Het Blauwe Huis. Dit bestaat naast de teeltbedden uit weilanden, een stukje bos, een prachtige open stal en de drogerij.

De open dag is een jaarlijks terugkerend evenement. Zoals elk jaar zijn er op de open dag thema-gebonden culturele evenementen. Dit jaar geeft L’Herbier du Diois een lezing over “Regionale ontwikkeling van de landbouw”. De volgende vraag komt aan bod: Hoe kun je een vallei waar jongen mensen steeds meer wegtrekken omzetten in een vruchtbaar, bruisend, ecologisch verantwoord en sociaal levend werkgebied?

Verder is er een theeschenkerij met thee uit verse kruiden en zijn er kramen met koffie, taart, koek, frisdranken en eenvoudige lunchgerechten. Voor de kinderen is er een poppenkast en er speelt muziek door de hele tuin.

Informatie
Datum: 11 juni 2017
Locatie: Ruinerwold, Buitenhuizerweg 19, 7961.
Het Blauwe Huis is bereikbaar met de NS zonetaxi vanaf station Meppel.
Tijd: 11:10 – 16:00u
Kosten: Gratis

Kijk voor meer informatie op de website of Facebookpagina
Dit artikel afdrukken