Het jaarlijks terugkerende evenement belooft weer een mooie dag te worden voor jong en oud. Er valt van alles op het erf te beleven, zoals rondleidingen, lezingen over de biologisch-dynamische kruidenteelt, kinderactiviteiten en natuurlijk livemuziek. Dit jaar staat de open dag in het teken van “Mediterrane kruiden” met nadruk op de producten en de cultuur van Spanje. Planten en producten zijn te koop.

Mediterrane kruiden
Om 11.00 en om 14.00 uur is er een lezing over de groei, de oogst, het verwerken en het gebruik van “Mediterrane Kruiden” in de keuken. Daarna vertelt het bedrijf Biopaumera uit Spanje over hun productie van wijn en olijfolie op biologische grondslag.

Verder is er een theeschenkerij met thee uit verse kruiden en zijn er kramen met koffie, taart, koek, frisdranken en eenvoudige lunchgerechten. Voor grote en kleine kinderen zijn er leuke en spannende activiteiten en er is veel te zien en te horen.

Spaanse muziek Tuna de Ciudad de Luz
Alle Universiteiten van Spanje hebben wel een muziekgroep van studenten die Spaanse volksmuziek maken. Dat heet een “Tuna”. Op de open dag is er iets unieks te horen. De “Tuna de Ciudad de Luz” (Tuna uit de Lichtstad) is een studentenmuziekvereniging van de Technische Universiteit Eindhoven opgericht in 1964 en daarmee de oudste Tuna buiten Spanje en Portugal. Ze spelen in hun traditionele tenues vanaf 13.00 tot 16.00 uur.

Zoals gewoonlijk presenteren ook enkele andere Biologische-bedrijven zich met hun producten:
- De Vrolijke Noot met aardbeiplanten, bessenstruiken en fruitbomen
- Sonnenclaer, de bekende biologische ijsboerderij uit Fluitenberg
- Biopaumera, Spaanse biologische olijven en wijnen
- Bloem en Oogst, Bloemenkwekerij en pluktuin uit Wapserveen
- De Naoberhoeve, Zorgboerderij uit Echten met zuivelproducten
- Rineke Dijkinga, Informatie over gezonde heilzame biologische voeding

Informatie
Datum: 10 juni 2018
Locatie: Ruinerwold, Buitenhuizerweg 19, 7961.
Het Blauwe Huis is bereikbaar met de NS zonetaxi vanaf station Meppel.
Tijd: 11:00 – 16:00uur
Kosten: Gratis

Kijk voor meer informatie op de website of Facebookpagina

Stichting Het Blauwe Huis
De open dag wordt georganiseerd door de stichting Het Blauwe Huis. Deze stichting beheert de grond en gebouwen van Het Blauwe Huis. De stichting beoogt deze grond vrij te maken voor de biologisch-dynamische kruidenteelt en haar tegen redelijke pacht in gebruik te geven aan BD-telers. Een groep betrokkenen helpt mee om de financiering te dragen. De stichting wil meer mensen interesseren voor deze “grondgedachte”. In de aanwezige informatiestand wordt hierover uitleg gegeven.
Dit artikel afdrukken