Benieuwd hoe vangstadviezen tot stand komen? Hoe bestuderen wetenschappers habitatgebruik van vissen? Wat voor soorten vis vangt men op de Noordzee? Tijdens de open dag op 9 februari komen wetenschappers van het onderzoeksinstituut Wageningen Marine Research met antwoorden. Duik deze dag mee in de wereld van visserijonderzoek.

Doelgroep
De open dag is bedoeld voor mensen in de visserijsector zoals studenten van visserijscholen, vissers, visserijorganisaties maar ook voor natuurorganisaties.

Programma
Tammo Bult, directeur van Wageningen Marine Research, verricht de aftrap van ‘Volg de Vis’. Vervolgens geven 15 onderzoekers je in 8 minisessies een kijkje in de keuken van het visserijonderzoek. Tussendoor is er een lunch en ter afsluiting een borrel.

Minisessies
De minisessies vinden plaats tussen 10:00 en 15:00 uur. Onderzoekers belichten verschillende aspecten van visserijonderzoek.

Zo testen Michiel Dammers en Marcel de Vries door middel van een quiz jouw kennis over verschillende vissoorten in de Noordzee.

Ook kun je zelf de leeftijd van een vis bestuderen en vislarven bekijken onder leiding van Ingeborg de Boois en Andre Dijkman Dulkes.

Bij alle sessies is het de bedoeling dat er een gesprek ontstaat over visserijonderzoek.

Kijk voor het volledige programma-overzicht hier. Voor meer informatie over de minisessies, klik hier.

Informatie:
Datum: zaterdag 9 februari
Tijd: 10:00 tot 15:00 uur
Locatie: Wageningen Marine Research, Haringenkade 1, 1976 CP IJmuiden
Prijs: gratis

Aanmelden: (tot en met 1 februari 2019 in verband met beperkte capaciteit en lunch) via een email naar communicatie.marine-research@wur.nl.
Dit artikel afdrukken