Vanmiddag verschijnt hier het eerste artikel van Steven Schepers, vanuit Hasselt in Vlaanderen. Steven zal schrijven over fair trade en lokale, biologische teelt. Doel is die concepten kritisch te bekijken en ze niet alleen als onaantastbaar neer te zetten.
Foodlog.nl is tenslotte niet 'partisan', maar even open als kritisch. Daarom ben ik blij dat Steven vanuit de beleving van Oxfam en de Belgische 'mijn-stad- is-verkocht-wereld' af en toe bij ons wil schrijven.

Met het berichtje hieronder staat er meteen een flinke uitdaging. Die maakt ons blog - hopelijk - juist boeiend: we hoeven het niet eens te zijn, maar willen wel weten wat de verschillen in visie zijn. Mogelijk zijn ze dan zelfs overbrugbaar. Maar waarom zou dat moeten? In ieder geval willen we niet vanuit een gezellig 'wij-van-foodlog.nl-zijn-het-allemaal-eens' familiegevoel communiceren'. Wij willen de lezer en onszelf scherp houden. En er af en toe eens flink bij lachen natuurlijk!

Trouwens: we zouden hier heel graag wat wetenschappers en marketeers uit de 'grote' voedingsindustrie een plek bieden: Unilever, Campina, Friesland, Danone/Lu etc. We weten dat jullie ons lezen, doe eens mee. Wie durft? Wij schrijven hier tenslotte vast wel dingen die ook niet kloppen. Jullie perspectief op je eigen werk en de meningen hier mag ook weleens wat nadrukkelijker over het voetlicht komen.
Dit artikel afdrukken