Misschien moet dit van de redacteur van dienst op de bladzij Koken Kijken, maar in dit Cafe kan het ook het gesprek worden van het weekeinde.

Janneke Vreugdenhil doet opnieuw een wetenswaardige (of integendeel vergetenswaardige) uitspraak in opnieuw een videofilmpje van de NRC.

Het is een misverstand, zegt ze, dat je mosselen waarvan de twee schelpen open staan moet weggooien. Dat zijn gewoon slome mosselen.Letterlijk: 'beetje verdoofd'. Ik werp het in uw midden. Dat je mossels in open schelpen niet altijd onmiddellijk hoeft weg te gooien is waar. Als ze leven zijn ze goed genoeg om ze dood te koken. Maar waarom staan ze bij leven al open? Omdat ze in de verpakking gebrek aan zuurstof hadden, zegt ze in het filmpje. Opnieuw beweert Janneke iets wat ik nooit eerder hoorde, maar waar ik, als Foodlog niet snel met het fijne er van komt, de hele komende week over wakker lig. Help!

Dit artikel afdrukken