De openbare les vindt plaats ter gelegenheid van Klarenbeeks benoeming tot persoonsgebonden lector van de programmalijn ‘gesprek’ binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein van Hogeschool Utrecht.

De dag wordt geopend door Anton Franken, lid College van Bestuur. Tijdens de gelegenheid reikt Gerrita van der Veen, directeur Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad, de Lectorenpenning uit.

Hoe praten mensen over cultuur, duurzaamheid en zelfmanagement?
‘Het gesprek’ exploreert de wijze waarop de communicatiediscipline een lens biedt voor het interpreteren van (veelal verborgen) waarden van de samenleving in verandering. Nieuwe kennis is nodig over de kracht en werking van gesprekken (on- en offline) tussen burgers onderling en tussen burgers en professionals, en over de belangrijkste gespreksdilemma’s die zich voordoen bij veranderingen in hun dagelijkse leefomgeving. Bijvoorbeeld de komst van een vluchtelingenopvangcentrum, het inpassen van een windmolenpark of een innovatie als ‘Apple Watch’.

Al deze veranderingen en innovaties beïnvloeden de waarden en ethische frames van sociale gemeenschappen en dit legitimeert een onderzoeksvraag van het lectoraat: ‘Hoe praten mensen over onderwerpen als cultuur, duurzaamheid en zelfmanagement?’

Informatie
Data en tijden: 28 september van 14:30 tot 16.00, aansluitend receptie tot 17:30.
kosten: gratis, wel graag even aanmelden.
Locatie: Utrecht, Padualaan 101, Utrecht (De Uithof), Hogeschool Utrecht.
Dit artikel afdrukken