Het Unilever Health Institute maakte onlangs wereldkundig wat een MRI-scan van ijsjes etende mensen oplevert. De gelukscentra in de hersenen lichten op. Unilever suggereert een wat unidimensionale conclusie: eet meer Magnums, want je wordt er gelukkiger van ...

De MRI is helemaal in voor innovatief fundamenteel onderzoek. Vroeger was je een viezerik als je het orgasme onderzocht. Tegenwoordig is het geen taboe meer om mensen op de tafel te leggen en met een wetenschappelijk hoofd te gaan zitten kijken terwijl 'ut' gebeurt.
Zelfs het serieuze Reuters bericht over de Nederlandse neuro-anatoom Gert Holstege van het Universitair Medisch Centrum Groningen en zijn onderzoek naar de hersenactiviteit van klaarkomende mensen. Voor je er kwaad van denkt: doel is het functioneren van de hersenen beter in beeld te krijgen.
Een echt orgasme blijkt niet alleen lekker, maar ook erg gezond. De cortex wordt minder actief zodat een weldadig gevoel van veilgheid ontstaat en alle stress verdwijnt (een beter kalmerend middel is er niet). De bloedsomloop in het lichaam wordt er sterk door gestimuleerd. Vrouwen die een orgasme faken - mannen kunnen dat niet - hebben pech. Neppers blijven zitten met een actieve cortex en kunnen zich niet laten gaan. Met alle gevolgen van dien: de gezonde effecten blijven uit.
Prangende vraag: wat is nou gezonder, een Magnum of een lekkere vrijpartij? Duidelijk toch.
Dit artikel afdrukken