Bij het ‘Origin Chocolate Event 2014’ kun je je vingers aflikken! Op 25 oktober zal in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een leerzame en lekkere dag worden georganiseerd over chocola.

Op de dag zijn internationale prijswinnaars en chocolade-experts aanwezig om hun producten te presenteren en te laten proeven aan het publiek. Deze cacaogoeroes zijn in de prijzen gevallen tijdens de 'Oscars van de chocola', de International Chocolate Awards.

De dag staat in het teken van duurzame chocola met een specifieke oorsprong. Origin chocola houdt in dat deze is gemaakt van cacaobonen uit een specifieke regio. Bij wijn zou je spreken van ‘terroir’. Dit houdt in dat de cacaosoort, de bodem, het klimaat en de kennis van cacaoboeren de kwaliteit van de chocola bepalen. Bovendien is de chocola 100% ‘slaaf-vrij’.

Chocoholics kunnen de hele dag aan hun trekken komen. Er zijn demonstraties, presentaties, ontmoetingen, debatten én natuurlijk proeverijen. Voor de liefhebbers is er aan de vooravond van Origin Chocolate zelfs een exclusief ‘origine chocolade’ diner (kaarten à raison van 55 euro exclusief drankjes) via deze link.

Kijk voor meer informatie op de site.

Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen
Tijd: 10.30u tot 21.00u
Programma: het uitgebreide programma kun je via deze link downloaden.
Toegang: 12,50 per persoon, te koop via deze link.
Dit artikel afdrukken