![image](/images/uploads/zout.jpg)
We wisten het niet.....
Britse ouders zijn niet goed op de hoogte van de hoeveelheid zout in voeding en de gevaren van de inname van te veel zout. Een onderzoek van non-profitorganisatie Consensus Action on Salt and Health (CASH) toont aan dat minder dan een vijfde van de ouders weet dat een te grote zoutconsumptie astma verergert. Onwetend
Ook weten veel ouders niet dat zoete snacks meer zout kunnen bevatten dan gekruide snacks. CASH, opgericht in 1996 door professor Graham Mac Gregor, pleit voor duidelijkere etikettering zodat ouders de inname van zout bij hun kinderen kunnen verminderen. Een volwassene zou niet meer dan 6 gram zout moeten gebruiken per dag en voor een kind ligt dit lager.
Snacks
Onderzoek van CASH wijst uit dat snacks als hamburgers, worstenbroodjes en sommige pizza’s meer dan 1 gram zout per portie bevatten. Dit is een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor kinderen tussen de vier en zes jaar oud. De FNLI lanceerde onlangs een website die onder meer informatie biedt over de maximale consumptie van zout. In de loop van 2008 komt de Europese Commissie met een conceptversie van de nieuwe etiketteringsrichtlijn.
bron: VMT en foodnavigator.com
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat illustreert dit?
* Dat Britse ouders naief en onwetend zijn?
* Dat de voedselindustrie meer oog heeft voor opbrangst dan voor volksgezondheid?
* Of dat er regels moeten komen voor (potentieel) ongezonde ingredienten?
* ...
(dit lijstje laat zich vast aanvullen)