Culinair ontdekt: mierik
![Culinair ontdekt: mierik](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/mierik_719_433_84_s_c1.jpg)
Nick Trachet ontdekt het Europese neefje van de Japanse smaakmaker wasabi.
Basisschoolkinderen meer laten bewegen en beter laten eten, lijken belangrijke stappen om de epidemie van jeugdobesitas in te dammen. Helaas leiden al die enthousiaste inspanningen op scholen niet tot een gemiddeld lagere BMI. Dat blijkt uit trials...
Sinds 2020 hanteert Frankrijk een nieuw wettelijk beschermd label dat boeren in staat stelt om te laten zien dat ze hart hebben voor het milieu: Haute Valeur Environnementale (HVE). Terwijl een boer zich biologisch mag noemen als hij zich aan...
Een Airfryer frituurt met weinig olie en vooral met hete lucht. Daarom zijn de frites die je daaruit eet gezonder. Is dat echt zo? - dat vroeg het Algemeen Dagblad een paar experts. Die gaven natuurlijk het voorspelbare antwoord: niet als je meer van...
Klimaat NGO Urgenda wil een gesprek met demissionair premier Mark Rutte. De Nederlandse Staat heeft voldaan aan het vonnis in de klimaatzaak die de NGO won. Als er binnen een maand geen plan is het vonnis - een forse reductie van de Nederlandse...
Het wereldberoemde restaurant Eleven Madison Park (in 2017 het beste restaurant ter wereld) zweert vlees en vis af. Driesterrenchef Daniel Humm serveert straks alleen nog plantaardige gerechten. Volgens de chef moet het idee van 'luxe' helemaal om....
Het einde van de oer-Hollandse eetgewoonten is in zicht, nu jongeren in hoog tempo ‘ontkoken’. Dat blijkt uit de Beleidsmonitor 2021–2025 van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Millennials (25–40 jaar) en Generatie Z (18–24 jaar)...
Vissen eten al 70 jaar vis met plastics. En omdat wij hen eten, krijgen wij die plastics ook binnen. Dat ontdekten onderzoekers. Logisch natuurlijk want sinds we op grote schaal plastic produceren en gebruiken voor allerlei dagelijkse doeleinden (van...