Culinair ontdekt: bordorde
Observeer eens hoe wij eten. In traditionele gezinnen dan toch, want vandaag beginnen formele maaltijden te verdwijnen. Iedereen graast maar wat wanneer hij/zij honger heeft.
Tijdens de feestdagen zijn de tafels in Frankrijk rijkelijk gevuld en de borden overvol. Uit angst om tekort te hebben en goede zorgen voor tafelgasten, slaan veel Fransen wat te veel in voor de kerstmaaltijden. Volgens een enquête van Too Good To...
In de wereld van koffiebekers staat er een revolutie voor de deur, althans, dat was de bedoeling. Tot voor kort zagen we overal, van kantoren tot sportkantines, de vertrouwde wegwerpbekers bij de koffieautomaat. Er was een plan om ze per 1 januari te...
De Conjunctuurklok van het CBS laat in november een somberder beeld zien dan in oktober, meldt het Bureau vandaag. Tien van de 13 indicatoren presteerden slechter dan hun langjarige trend. In de Conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke...
De Britse mededingingsautoriteit CMA publiceerde woensdag zijn bevindingen over de inflatie in de levensmiddelensector. De afgelopen 2 jaar heeft ongeveer driekwart van de fabrikanten van merkproducten zijn prijzen sneller verhoogd dan de kosten...
Het is zowel hip als verguisd. Eten uit blik. Nog maar weinigen zullen zich realiseren dat aan de uitvinding van het inblikken een militaire noodzaak ten grondslag lag. Napoléons behoefte aan houdbare militaire rantsoenen staat aan de wieg van dat...
'Zones blanches', witte zones, noemt de Franse hulporganisatie Restos du Coeur (Voedselbanken) de afgelegen gebieden waar inwoners meer dan 15 kilometer moeten overbruggen om een beroep te doen op voedselhulp. En dus gaat Restos du Coeur op pad, met...
De schappen van Moskouse supermarkten liggen vol met een overvloed aan fruit, groenten, kaas en vlees. Tot ontsteltenis van de burgers voor wie de winkels gevuld worden, want zij kunnen zich de boodschappen niet veroorloven.
De Russische economie...
In een opwelling van nostalgie wou ik vleesbrood maken. Er zijn weinig recepten meer huiselijk dan zo'n 'fricandon', zoals ze hier zeggen. De Grote Gastronomie kijkt erop neer, zoek eens een vleesbrood op restaurant? Dat maken ze daar niet. Balletjes...
Droomboter mag die naam niet dragen, vinden zowel de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO), de Nederlandse Voedsel- en Waterautoriteit (NVWA) en consument Paul Peeters Weem. Ze spraken er alle drie producent Mister Kitchen op aan. Peeters Weem stapte...
Geen trek in de feestdagen of geen trek in het feestmaal? Gebruikers van middelen zoals Ozempic en Wegovy zien hun eetlust verdwijnen. Velen vieren kerstmis met familie en lekker eten. Het verlies van eetlust is ook een verlies van eetplezier en de...