Culinair ontdekt: De Pomiane
![Culinair ontdekt: De Pomiane](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/Edouard_de_Pomiane_geeft_rondleiding_719_433_s_c1.png)
Nick Trachet brengt dit keer een verhaal dat nauwelijks een link heeft met Brussel, maar des te meer met de wetenschap in de keuken.
Rabobank laat je in een App zien - als je dat wilt - hoeveel CO2 je hebt uitgestoten door je consumptieve gedrag. De bank kijkt in je kassabonnen en andere nota's, schat de hoeveelheid uitgestoten koolstof die daarmee gemoeid is en dan weet je...
Het laatste half jaar zijn de dagelijkse boodschappen in de supermarkt 11,3% duurder geworden. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK, waarbij de onderzoekers iedere maand eenzelfde mandje boodschappen afrekenen. In augustus vorig...
Hoe krijg je een vegetarische of vegan worst met een overtuigend mondgevoel? Door vanuit natuurkundige principes te denken en die toe te passen. Betrek daarom fundamentele wetenschappers op het gebied van polymeren (lees: plastics) en vraag hen hun...
Volop voorjaar en dus lopen we de deur plat bij het tuincentrum om plantjes te halen. En potgrond. Dat laatste is nergens voor nodig. In de meeste tuinen is de grond goed genoeg om er rechtstreeks in te planten. Hooguit is nog wat bodemverbeteraar...
In India is het eten van vlees tot een hete politieke kwestie. Maar heel anders dan in de Westerse wereld, waar veganisme werelds en progressief is. De hindoe-regering roept op om tijdens het Vasanta Navaratri-festival (het voorjaars hindoe-festival...
In januari 2020 bereikten de eerste berichten over een nieuw, mysterieus virus in China ons land. Het bleek de opmaat tot een pandemie, die wereldwijd ongekende impact had, heeft en vermoedelijk nog wel een tijdje zal blijven hebben. Op Foodlog...
Het Corona-effect van 1 april 2022, de Foodlog-selectie van het coronanieuws uit de (inter)nationale pers. Het Corona-effect belicht scheuren in de voedselketen, sporen van nieuwe voedselsystemen en het 'nieuwe gezond'. Hier vind je onze voorgaande...
Van kartonnen koffiebekers (met plastic laagje) op kantoor tot plastic bierglazen op festivals: het kabinet gaat het gebruik van plastic verpakkingen voor eten en drinken inperken. Vanaf 2024 zijn ze niet meer toegestaan; vanaf 1 juli 2023 moeten...
Het Corona-effect van 30 maart 2022, de Foodlog-selectie van het coronanieuws uit de (inter)nationale pers. Het Corona-effect belicht scheuren in de voedselketen, sporen van nieuwe voedselsystemen en het 'nieuwe gezond'. Hier vind je onze voorgaande...