Culinair ontdekt: garnaalseizoen
![Culinair ontdekt: garnaalseizoen](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/Garnaal_719_433_84_s_c1.jpg)
Het is nu het hoogtepunt van het garnaalseizoen. Nu zijn er véél, en de prijzen zijn laag. Straks, wanneer het zeewater gaat afkoelen, verhuizen ze naar dieper water, en dan is het wachten op volgend jaar.
Bij de aankoop van vlees zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste overwegingen voor Nederlanders. Duurzaamheid en klimaat zijn niet doorslaggevend, hoewel de helft van de consumenten er wel bij stil zegt te staan. Dit blijkt uit een peiling van Ipsos...
Chinese consumenten kregen maandagavond laat van het ministerie van Handel de oproep om "voorraden van de hoogst noodzakelijke producten in huis te halen". De titel van de brief luidt ‘bevoorrading en prijsstabilisatie van noodzakelijke goederen...
Ik wacht al lang op de kans om dit woord eens te gebruiken. Ik moet het herlezen, want het is onvertrouwd en niet zo makkelijk te schrijven. Maar ik ben er zeker van dat het uw beleefde tafelgesprekken in de kijker zal zetten. Oefen het alvast voor...
Zou het zijn in navolging van Amazon, dat zijn activiteiten tot een 'way of life' aan elkaar heeft gebreid? Of in antwoord op het oprukkende Picnic? Albert Heijn lanceert zijn eigen versie van een 'premium' abonnement. Het klinkt zelfs nog mooier....
"Rundvlees wordt een luxegoed, net als champagne." Dat is de verwachting van Jais Valeur, de directeur van de Deense slachterij Danish Crown. Het tekent de verhitte situatie op de internationale markt voor rundvlees. Ook in Nederland staan de prijzen...
De newsroom van 21 oktober 2021, de Foodlog-selectie van berichten die wij relevant vinden uit de (inter)nationale pers. Hier vind je onze voorgaande selecties.