Culinair ontdekt: Betelnoot
Ik was wat verrast betelnoot tegen te komen in Brussel. Heel de wereld houdt campagnes tegen dit genotsmiddel. Toch ligt het hier, ver van zijn hartland, gewoon in de winkel.
In de supermarkt staat tegenwoordig ayran in de rekken. Voor etnische voeding moeten we minder en minder naar speciale winkels. De supermarkten hebben dat lang niet begrepen: iedereen is tevreden met chips, Mars en Nutella. Jarenlang zag men in grote...
Een tijdje geleden in Lennik. We staan bij een slager en kijken naar de witte en zwarte pensen. Maar er ligt nog een derde soort, grijze pensen. "Nooit van gehoord," zegt mijn wandelgenote. Ik al wel, maar ik moet toegeven dat ik ze niet vaak zie. Er...
De Languedoc-Roussillon is de 'wijnschuur' van Europa. De streek staat bekend om zijn massale productie, ook al is er de afgelopen drie decennia veel gedaan aan kwaliteitsverbetering en het geven van herkenbare identiteit aan producten. Maar het kan...
Hoe actueel kan historisch koken zijn. Culinair historica Lizet Kruyff raakte geïnspireerd door het nieuwsbericht over de verkopen van vogelnestjes die een hoge vlucht nemen in het Verre Oosten. De markt daar is alweer $5 miljard dollar groot!