Het wordt een waar feest voor bierliefhebbers, keukenprins(ess)en, smulpapen en smulpaapjes, foodies, levensgenieters, thuisbrouwers en fermentatiekunstenaars.

Wat valt er te beleven?
Meneer Wateetons geeft een fermentatiedemonstratie en is er met zijn fermentatiebijbel 'Over Rot'. Microbiologe Lizah laat ons de wondere wereld der bacteria en gisten zien. Je kunt een serie mini-workshops volgen bij de Brouwerij. Ook kun je zien hoe met fermentatie (design)materiaal gemaakt en geëxperimenteerd wordt. Een enthousiaste kok laat zien hoe je gefermenteerd eten in de dagelijkse praktijk toepast. En foodblogger Iris Maier (De Voedzame Keuken) vertelt hoe je met fermentatie een stuk gezondheid in huis haalt voor je dagelijkse lifestyle.

Welke gefermenteerde heerlijkheden zijn er te halen?
Natuurlijk is er bier van Het Uiltje. Worstenmaker Hans staat er met eerlijke worst van het wolvarken. Er is heerlijke wijn uit de Elzas. Er is Noord-Hollandse brie uit Bergen. Waterkefir van Polderkefir voor de lekkerelimo-liefhebbers. Koffie & thee van café Native. Echte zure bommen (en veel meer) van Fermentista. En meer?

De toegang is gratis, dus pak je picknickkleed en kom zondag 17 juli naar Brouwerij Het Uiltje op de Bingerweg 25 in Haarlem.

Kijk voor meer informatie op Facebook.
Dit artikel afdrukken