Het AGD meldt vanmorgen: Alle subsidies voor gangbare landbouw moeten worden stopgezet en voor biologische producten moet een eerlijke prijs worden gevraagd.

Dat vindt Tweede Kamerlid Kees Vendrik. Hij wordt de nieuwe woordvoerder voor het Europees landbouwbeleid bij GroenLinks. Ook gaat hij zich met biologische landbouw bezighouden.

Vendrik pleit voor het aantrekkelijker maken vanbiologische producten door bijvoorbeeld de btw te verlagen. Na het vertrek van Wynand Duyvendak heeft GroenLinks de portefeuilles opnieuw verdeeld. Ineke van Gent blijft woordvoerder voor dierenwelzijn, ruimtelijke ordening en overige landbouwzaken. Jolande Sap volgt Duyvendak op. Zij gaat onder meer financiën doen.


Komen 'eerlijke prijzen' dan tot stand door eerst de gangbare teelt stil te leggen en vervolgens het beetje biologisch dat er geteeld wordt er met de hele subsidiepot van door te laten gaan en alle gewone landbouwproducten voortaan van buiten de EU te laten komen? Ik zou weleens willen weten hoe GroenLinks duurzaam definieert.
Dit artikel afdrukken