Met een proeverij van historisch kookatelier eet!verleden kun je er op 20 november in het Bevrijdingsmuseum Groesbeek achter komen wat er op de menukaart stond in oorlogs- en bevrijdingstijd.

Op deze zondag zijn er zowel om 12.00 uur als om 14.45 uur presentaties met onder andere film, flitslezing, ooggetuigenverslag en smakelijke proeverij. Gerrit Kok was tijdens de oorlog nog een kind. Als ooggetuige komt hij een verhaal over de Hongerwinter vertellen. Tot slot draait er de korte documentaire “Naar de boeren”. Hierin zie je het verhaal van de 12-jarige Sjaak de Zwart die tijdens de Hongerwinter met 40.000 andere kinderen geëvacueerd werd naar het platteland.

Proeverij
De proeverij bestaat uit een viertal hapjes en een drankje afkomstig uit kookboekjes van de tijd rond de Tweede Wereldoorlog. Het begin met een zogenaamd hamsterrecept: gerechten met ingrediënten die de maag goed vullen en waar veel voedingsstoffen in zitten.

Praktische informatie
Adres: Wylerbaan 4, 6561 KR, Groesbeek
Prijs: €15. Reserveren is noodzakelijk; dit kan via 024-3974404 of via info@bevrijdingsmuseum.nl.
De museumkaart is niet geldig.

Kijk voor meer informatie op het evenementenprogramma van het Bevrijdingsmuseum of zie het artikel uit de Gelderlander.
Dit artikel afdrukken