Voor goede kwalrecepten moet men bij Chinezen zijn, die ook gedroogde kwal produceren. In Chinese toko's in Nederland is kwal te koop als conserven in grote potten. Deze komen waarschijnlijk niet uit de Middellandse Zee. Nog niet.
Voor goede kwalrecepten moet men bij Chinezen zijn, die ook gedroogde kwal produceren. In Chinese toko's in Nederland is kwal te koop als conserven in grote potten. Deze komen waarschijnlijk niet uit de Middellandse Zee. Nog niet.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#1 Joep: in aanmerking genomen dat het artikel meteen al vermeldt dat er een zeebioloog aan het woord was, lijkt me jouw reactie ("wie heeft dat nou weer bedacht?") op z'n minst voorbarig. Google het maar eens (en zie ook het eerste artikel onder het "Lees ook" hoofdje): de meeste kwallen eten juist geen algen, maar kleine visjes en zoöplankton. Lijkt me ook wel te verwachten van een schepsel dat zo'n efficiënte gifspuitfabriek heeft ontwikkeld.
Zie: Aziatische ingrediënten - kwallen
"Het aantal kwallen in de Middellandse Zee is de laatste 13 jaar met 400% gestegen en vormt een bedreiging voor het andere zeeleven."
Wie heeft dat nou weer bedacht?
Kwallen eten algen en zijn dus bijzonder nuttig, want door menselijk toedoen zijn er veel teveel algen. Algen vormen juist een bedreiging voor ander zeeleven, zij laten het zuurstofgehalte in het water dalen. Ik zie liever minder algen, er komen dan vanzelf ook minder kwallen.