Over arbeidsomstandigheden, milieuvervuiling, dierenwelzijn en waterhuishouding zouden grote partijen op de wereldvoedselmarkt afspraken kunnen maken. Dat gaat echter niet altijd goed. Daarom kun je binnenkort zelf beslissen of en hoe je de aarde en haar bewoners schade toebrengt. Met de voedselbloem zie je in één oogopslag waar je met je pak muesli, bimi's of wortelsap aan toe bent. De Britse professor Tim Lang wil dat zijn land met dit soort vernuft voorop gaat lopen bij het op het bord van de consument leggen van wereldproblemen. Bron: BBC.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zag lekker meer als onderdeel van cultuur & geluk, waarbij winst (profit) en aarde (planet) opgeteld mogen worden. Wat voor mij dan ook direct reden is om het woord zo min mogelijk te bezigen; als je het hebt over het milieu, zeg dat dan!
Cultuur, geluk én lekker, dan?
Ik vind dat prima, Ewout, en doe meteen met je mee, als je die harde kant maar niet vergeet ;-)
Wat zeg je nu dan Dick? In mijn definitie van duurzaamheid (voor wat het waard is) zitten heel wat minder meetbare dingen als cultuur & geluk ("lekker" dus ook).
"En hoe biodivers is mijn pakje boter?" Dat is een hele scherpe: hoe kun je - zelfde probleem als bij Ik Kies Bewust - op productniveau vaststellen wat iets doet voor het gehele systeem. Duurzaamheid is echt holisme, niet van die zweverige soort, maar echte keiharde fysische en biochemische.
Ik geloof wel dat we op 1 punt geluk hebben: daar weten we veel meer van dan van voedingsfysiologie ;-)