Onderzoek van de Nierstichting laat zien dat 85% van de Nederlanders te veel zout binnenkrijgt. Gemiddeld eten we een kilo per jaar te veel. Het hoge zoutgebruik in Nederland zorgt voor sterfte door hart- en vaatziekten en nierfalen. De Nierstichting wil mensen bewust maken van het belang van minder zout eten met de bewustwordingscampagne ‘De ongezouten waarheid’.

Restaurantdriedaagse
De restaurantdriedaagse 'Proef de ongezouten waarheid' is onderdeel van deze campagne. Zeventien restaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving werken hieraan mee, zoals The Harbour Club, Nick Vollebregt Jazz Café en Restaurant Soigné. Wilco Berends, patron cuisinier van De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht: "Proef de ongezouten waarheid daagt mij uit als chef-kok andere smaakmakers te vinden voor het behalen van dezelfde smaakbeleving van mijn gerechten."

Het evenement inspireert om ook buitenshuis zoutarm te eten. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar de Nierstichting. 'Proef de ongezouten waarheid' draagt zo dubbel bij aan het voorkomen van nierschade én een beter leven van nierpatiënten in Nederland.

Informatie
Locaties: zeventien toprestaurants in Amsterdam, ‘t Gooi en omgeving. Kijk voor deelnemende restaurants op de website.
Tijd: lunch en diner
Reserveren: via de website. Vermeld bij je reservering Nierstichting – proef de ongezouten waarheid.

De driedaagse ging van start met een proeverij van zoutbewuste hapjes in aanwezigheid van de zoutambassadeurs van de Nierstichting, Petra Laseur en Mirjam de Graaff.
proef de ongezouten waarheid
Dit artikel afdrukken