De mug is ongeveer 3 keer zo groot als een normale steekmug. De gouverneur van North Carolina heeft $4 miljoen (ongeveer €3,5 miljoen) vrijgemaakt om de muggenplaag te stoppen, meldt het AD.

De eitjes van de muggen verkeren met droog weer in een slaapstand, maar komen uit na heftige regenval. Het water dat is achtergebleven na de orkaan Florence vormt een ideale broedplaats voor de muggen.

“Het enige lichtpuntje is dat de muggen weinig ziektes overdragen”, aldusMichael Reiskind, entomoloog aan de North Carolina State University.

Dankzij de maatregel van de overheid rijden sinds enkele dagen overal insecticiden-spuitende vrachtwagens rond, wordt de inzet van spuitvliegtuigen overwogen en kunnen burgers hun steentje bijdragen door zogeheten 'dunks' in plassen en vijvers te gebruiken. Dat zijn speciale schijfjes die muggenlarven-dodende bacteriën afgeven als ze in water gedaan worden. En misschien zijn de reuzenmuggen zelf ook nog wel een uitstekend bestrijdingsmiddel: Psorophora ciliata lust namelijk graag een muggenlarfje van zijn kleinere aanverwanten, schrijft Popular Science.



Dit artikel afdrukken