Het Rotterdam Science festival –voorheen New Horizons Festival- wil een brug slaan tussen wetenschap en het publiek. Het festival maakt onderdeel uit van de European Researchers’ Night, waaraan meer dan 300 steden meedoen.

Thema: Voeding
In deze vierde editie is gekozen voor het thema voeding; een onderwerp waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben, maar waarover nog zoveel te ontdekken valt.

De hele middag en avond zijn er colleges en interactieve science cafés, proeverijen, debatten en demonstraties. Tijdens het Rotterdam Science Festival verlaten wetenschappers tijdelijk de zogenoemde ‘ivoren torens en laboratoria’ en zoeken zij actief de interactie met het publiek. Welke impact heeft voeding op onze genen? Wat is onze ‘voedselafdruk’ en hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan? Welke trucs hebben supermarkten om ons te verleiden? Hoe werken de hersenen van een eetverslaafde? Een greep uit de vele onderwerpen die aan bod komen. Ook kun je je laten verrassen door de smaakmakers van toekomst en genieten van bijvoorbeeld weed burgers en insectenpoffertjes.

Praktische informatie
Reserveren is voor sommige programma-onderdelen nodig. Dit kan via de website of ter plekke, maar wees er snel bij, want vol = vol.

Meer informatie over de deelnemers en de inhoud van het festival is te vinden op de website.

Fotocredits: Rotterdam Science Festival

Dit artikel afdrukken