Ik sprak gisteravond mijn moeder - bijna tachtig - die me hoofdschuddend vertelde dat ze op TV had gehoord dat biologisch vlees ook al niet meer goed is. Of ik het wel wist en wat ze nu moest. 'Ja mam', zei ik, 'wist je dat biologisch vlees bovendien dikwijls wat meer antibiotica-resten heeft, omdat de dieren vaker ziek zijn dan gangbare?' Ze schrok zich rot en heeft nou eenmaal de neiging me te geloven. Terecht in dit geval, want het is middels onderzoek aangetoond.
Biologisch mag je niet aan de kaak stellen. De natuur doet alles goed. Niemand die er bij stilstaat dat biologische teelt ook nadelen heeft, ook al kun je die zomaar wegbakken
Lees hoogleraar Diergeneeskunde Frans van Knapen 'ns. Hij maakt rake opmerkingen, ook al denk je vanuit je politieke correctheid dat hij gek is. Dat is hij niet. En toch denk je het. Gek he?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het is voor de gewone goedwillende consument (waar ik ook mijzelf onder reken) inmiddels ook wel erg ingewikkeld hoor; hoe bepaal je nu écht of A of B gezonder/ duurzamer/ klimaatneutraler / diervriendelijker is. Op al die terreinen 'scoren' lijkt al helemaal schier onmogelijk. Ook niet 'gewoon op basis van feiten' want die feiten zijn helemaal niet zo eenduidig, of op z'n minst aan veranderende en verschillende interpretatie onderhevig, dat is juist wat hier doorlopend aangetoond wordt.
Overigens als ik het stukje over RTL lees gaat het over het eten van rauw varkensvlees; dat mocht ik vroeger van m'n moeder al niet als ze gehaktballetjes draaide, van rundvlees mocht ik rauw wel een beetje snoepen. Ik neem aan dat het verbod op het eten van varkens in de diverse religies van oudsher ook veel te maken heeft met hygiëne en ziekte, of zit ik er helemaal naast?
Ik blijf voorlopig maar gewoon zelf eten maken met wat ik lekker vind ;)